2012. október 8., hétfő

Szófelhő és egyéb gyanús dolgok

Van egy nagyon jópofa program a neten, a http://www.wordle.net/create Meg lehet nézni, hogy milyen gyakori szavak vannak egy blogban, vagy írásban.
Nálam főleg a nevek jöttek ki. Amúgy a felhőről le lehet szedni egyes szavakat, és át lehet állítani a formát is, jópofa szórakozás.

Ó, lényegében most az egész regényt látjátok, nem? :)

A következő jelenetet megnéztem elölről, megszemléltem hátulról, de bizony akárhogy keringtem körülötte,  nagyon-nagyon sokat elárul, így úgy döntöttem, nem kerül ki, megfogtam a grabancát és visszacsuktam a vinyózsákba...
Remélem, az eddigiek alapján megismertétek Calderont, és sajátos világképét. Aki megszerette, annak ajánlom figyelmébe majd a könyvet, aki falra mászik tőle annak az edzőtermeket.

Szerdán figyeljétek a Facebook oldalt, cserébe, hogy csalódást okoztam, játszunk egy jót. :) 


9 megjegyzés:

  1. Jó ez a szófelhő is, a nagyobb szavakat gyakrabban kell használni, csak rohadt sokáig tart, mire rátalál az ember a szavak megfelelő sorrendjére, szóval egyszerűbb lett volna mégis a 9. részt kitenni.

    Esetleg, ha ezt átugranánk, és rögtön a 10. kerülne ki? Nem azért, de elvonási tüneteim vannak. :)

    VálaszTörlés
  2. Örömmel hallom a hiányt. :) Akkor a szereplők valamit elindítottak.
    Gondolkoztam rajta, de össze-vissza nem teszek ki fejezeteket, mert nem lesz érthető. Calderonék sokszor nem a helyzetre vagy a szavakra reagálnak, hanem az összképre.

    VálaszTörlés
  3. Ki hogy képzeli el a karaktereket? Szoktátok "látni" egy szereplő külsejét magatok előtt? Vagy inkább a belső dolgok alapján lesz élő?
    Hallottam olyasmit, hogy páran filmsztárokat képzelnek oda.

    VálaszTörlés
  4. Én mindíg egy "alap" karaktert képzelek a történet elején és ahogy haladok a könyvvel egyre formálódik, kívülről és belülről is :)

    VálaszTörlés
  5. Igen, valahogy így vagyok én is. :)

    VálaszTörlés
  6. Calderon kicsit szikár. Magas, vékony, de nem betegesen, hanem olyan inas-izmos fajtán, ahogy egy Rejtő hőst képzel el az ember. Az arca napbarnított, kissé merev, mintha folyton unatkozna, érzelmek legfeljebb a szemében látszanak, de csak annak, aki odafigyel rá. A haja rövid, nem teljesen katonás, az enyhe hullám a homlokánál és a kis kacsafarok a tarkóján nem a legszabályosabb, de annyira nem feltűnő, hogy bárki is szóvá tegye. A szeme alatt halvány árnyék, az arccsontja enyhén kiugró. Az alsó ajka enyhén vastagabb mint a felső, ettől hol élvetegnek, hol akaratosnak tűnik a szája. A keze keskeny, karcsú, "zongorista ujjai" vannak, keze fején finoman látszanak az erek.

    Taina alacsony, de törékenynek egyáltalán nem mondható. Fekete haja szálegyenes. Hiába sütögetné, csavarná be, nem marad meg benne a hullám, ugyanolyan egyenes marad, mint mindig. Ha fel akarja dobni, kénytelen rafinált módon befonni, vagy feltűzni. Mandulavágású szeme egészen sötét barna, majdnem fekete. Kecses, hosszú a nyaka, keskeny a válla. Apró, kerek mellei és öklömnyi, feszes feneke van, de elképesztően vékony dereka miatt mégis hangsúlyosan nőies az alkata. Aprók a lábai, gyermekméretű cipőket hord.

    VálaszTörlés
  7. Nohát, most alaposan meglepődtem, ez aztán az alapos leírás. :)
    Vizuális típus vagy a mindennapokban is?

    VálaszTörlés
  8. Gyakorlat teszi... Tudod, a sok szexuális fantázia... :)
    Meg a matek szak. Megszoktam, hogy a feladatmegoldás az vizualizációval könnyebb.

    VálaszTörlés