2013. február 20., szerda

Calderon-2, avagy kívánj, mint a mesében

 A Calderon folytatása még olyan szakaszban van, hogy ki tudok bontani benne bármit, amit kértek. Most kívánhattok, hátha az írástechnikai jótündér is hallja, és varázspálcájával besegít. Óhatatlanul többet tudok a világról és a szereplőkről, beleértve az Illatos bolygó autonómia törekvését, Taina kimonóinak politikai problémáját, vagy ki ölte meg Marát, csak ezek nem jelentek meg az első könyvben.

Azt már láttam a netes visszajelzésekből, hogy sokan kíváncsiak a nagy Házakra. Ezekről majd bővebben is szó esik, felbukkannak a regényben és persze mindenki kavar, elvégre azért nemesek. Sok dolgot megtudunk a harminc évvel korábbi Sexert-lázadásról is.

A kard is több szerepet kap, apránként kiderül micsoda is, és miért fontos az idősebbik Ferrero grófnak, hogy a fia egyesüljön a karddal.

Volt egy olyan kérés is, hogy legyen meleg mellékszereplő. Most megnéztem három yaoi filmet, ezek eddig kimaradtak az életemből (még linkeljetek, ha láttok magyar feliratosat, hadd értsem meg a szubkultúrát), és eltűnődtem a dolgon, majd meglátom. Rendes slash rész biztos nem lesz (megnyugtatom a pasikat), de szituáció szintjén van egy - talán - eredeti ötletem ez ügyben.

Az első kötetet amúgy kijegyzeteltem, egy kis spirálfüzetben 14 oldalnyi információ gyűlt össze a nyitott szálak, politikai és emberi utalások kapcsán. Mindet nem használom fel, mert felesleges, de egyes összefüggésekre még fény derül.

Mit szeretnétek még kibontva látni?

A mellékszereplőkből sem viszek mindenkit tovább. A két főhősön kívül kihez ragaszkodtok? Kiről essen több szó?

Két-három hétig még kívánhattok, utána már annyira helyére kerülnek a mozaikok, hogy bezárul a kör.






22 megjegyzés:

  1. Ez micsoda jó ötlet! :) Bárcsak minden második rész így készülne, az olvasó igénye szerint. :)
    Az én igényeim egyszerűek, mint a faék. Még több Calderont. Csak így. Egyszerűen.
    Köszönettel: Jö, a titkos rajongó
    (na mindjárt nem lesz titkos, amint rányomok a közzétételre. :D)

    VálaszTörlés
  2. Nekem egyszerűbb, ha megmondjátok, miből szeretnétek többet, mintha utólag a blogokat olvasva hümmögnék, hogy "ja, igen, erről speciel húsz oldalnyi van a fejemben, de ki tudta,hogy másnak rajtam kívül érdekes?" :D
    Szóval mondjátok, aztán meglátjuk a dolgot. :)

    VálaszTörlés
  3. Én spec nem bánom, ha hümmögsz, abból lesz majd a harmadik rész. : )))
    Na de azért mondok én is konkrétat, én annak örülnék, ha még több pihenő lenne más-más helyeken, kevesebb repülés, és több helyszín. :)

    VálaszTörlés
  4. Mondjuk pl a japán bolygók és a nemesek kastélyai? Vagy kifejezetten bálozásra gondolsz?

    VálaszTörlés
  5. Nem a bálozásra, a bolygókra! Az tök izgi lenne. :) Tudod, mint a Star Trekben. :))
    (azért a kívánságoknak is van határa, igaz? :D)

    VálaszTörlés
  6. Oké, felírtam. :D A bolygók nem gond, a bálozás már neccesebb, mivel Calderont nem engedik immáron be. :)

    VálaszTörlés
  7. Hát úgy valóban nehéz bálozni...: )))
    Nagyon várom már a megjelenést, és hogy egy kis plusz visszajelzés is érje a ház elejét, a Zuram is kiolvasta, és igazán lelkes volt tőle. Ami nem semmi, több tucat Jo Nesbo után...:D
    Üdvök!

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy neki is tetszett. :)

    VálaszTörlés
  9. Most találtam ide... engem még Calderon mamája érdekelne nagyon. A könyvből úgy tűnt, ő egy igazán kemény asszony, és Calderon sokat tanult tőle az önvédelemről is. Kíváncsi lennék, mitől lett ilyen. Ugyanakkor a féltestvér szálat is szívesen olvasnám...jaj, és annyi sok kérdésem van ám...ki volt Calderon mamájának első szerelme? Netán egy konkurens házbéli főnemes? Miért kell titkolnia? Az öreg Ferrero mióta tudja? Egyáltalán, hogy és hol él Calderon bátyja? Van családja? Kinek a lelkén szárad Mara halála? és Calderon is kitálalhatna már egyszer alaposabban is a fiatalkori versengéseiről (mondjuk Tainának vagy a kedvenc szőke pszichomókusának:)
    Mi van Taina szüleivel, hova lettek? Hol vannak a közvetlen rokonai? Milyen volt a gyermekkora? (itt meglódul a fantázia, de nem kérdezek többet, csak reménykedem a következő regény mihamarabbi megjelenésében)
    ;)

    VálaszTörlés
  10. Hű... pontosan ezekről szól a következő regény, abszolút telibe találtad, egy kérdés híján mind benne lesz. :D Nagyon örülök, hogy leírtad, ugyanarra a srófra jár az agyunk. Én is megtoldom egy kérdéssel: az anyja tudta, hogy veszélyben a fia, és pénzt küldött... miért nem azt, hogy "menekülj"? :)
    Taina szála nagyon erős lesz, megtudjuk, miért ő az utolsó Tivesgei, és micsoda politikai bonyodalom ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ááá, most ezen fogok kattogni... mikor jelenik meg? :P

      Törlés
    2. Talán ősszel, de általában csak egy hónappal előtte lesz fix időpont. :)
      o.

      Törlés
  11. Most olvastam el a könyvedet és nagyon jó volt. Talán szívesen olvasnék arról, hogy hogyan alakult ki ez a birodalom. Nem tudtam letenni a könyvedet. Gratulálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd beleszövöm a múltat is a sztoriba, jó, hogy mondod, eddig nem jutott eszembe. :) Tök jó, hogy tetszett, nagyon örülök neki!!

      Törlés
  12. Én 20 perc-el ezelőtt fejeztem be a könyvet, és rögtön jöttem fel a net-re, megnézni, h van-e második kötete.
    Nagyon tetszett...
    Én a Császárról, és a Ferrero családról szívesen olvasnék többet... Meg Frankre karaktere is nagyon érdekelne részletesebben.
    Én sem tudtam letenni a könyvet (:

    VálaszTörlés
  13. Nagyon örülök, hogy élvezted a regényt, annak meg különösen, hogy felkeltette a vágyat a második részre. :)
    A császárról meglepő dolgokat fogunk megtudni, nem pont szokványos uralkodó, de hát ebben a világban ki az? :)Frank is nagyobb szerepet kap majd, főleg, hogy ennyien megkedveltétek... :)

    VálaszTörlés
  14. Hehe, a 17 éves unokahúgom azt üzeni, hogy Edward egyáltalán nem szexi mióta Calderont megismerte. Persze nem tudom, ez mennyiben bók...
    Második részt! Másodok részt!
    Novák Zsuzsanna

    VálaszTörlés
  15. Zsuzsa, ezen akkorát nevettem! :D
    Köszönöm, ez hatalmas mondat volt. :D

    VálaszTörlés
  16. Egyszerűen imádtam mind a két részt! Harmadik részt nem tervezel? Meg negyediket, ötödiket, hatodikat... Lécci!!

    VálaszTörlés
  17. És a harmadikhoz is lehet majd kérdéseket és kívánságokat írni?

    VálaszTörlés