2013. július 8., hétfő

Calderon -2 fülszöveg

Friss hír: kész a Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál fülszövege. :)"Calderon kapitány élete modern pokol: a sajtó hazaárulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, és még az új űrhajóján is próbára teszi a türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, ahol úgy véli, merénylet lesz a császár ellen. Áldásos tevékenységének hála apját letartóztatják és a Ferrero Ház a bukás szélén táncol. Ami legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy várják…
Taina élete is nehéz. A nagyapja ki akarja házasítani, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a csinos feneke érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma. Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei ágát? Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár? Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.
A fiatal főnemes és a makacs japán lány egyesítik erejüket a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki jobban űzi a Játékot, mint bármelyikük.
Vajon sikerül megvédeni a császárt? És meg tudják védeni a császártól önmagukat?
De legfőképpen: sikerül megharcolni saját szerelmi harcukat, ha a szerelmi ötszög tagja még egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard? 

A regény a Calderon, avagy hullajelölt kerestetik zseniális folytatása."

Ennek örömére este Firefly sorozatot nézek majd. Ez a kedvenc sci-fi sorozatom. Verhetetlen. :)

6 megjegyzés:

 1. Nekem ma negyedóra Fireflyt sikerült néznem, de nagyságrendekkel megnövelte a jókedvemet. :)

  A fülszöveg a saját műved, vagy más követte el?

  VálaszTörlés
 2. Egy szó kivételével saját munka. :) A zseniálisat én tuti nem írtam volna bele, még a végén túl magasak lesznek az elvárások. :D

  VálaszTörlés
 3. én sem tudom eldönteni, hogy az író saját maga írta-e, vagy sem, hiszen sok mindent elárul (sok mindent tud), másrészt a befejező mondat arról árulkodik, hogy más alkotta.
  tanulságos, főleg a fülszöveges feladat miatt - legalábbis egyelőre :)

  Franci

  VálaszTörlés
 4. Ez nem a fülszöveges feladatra íródott, hanem sokkal prózaibb okokból, a kiadó most teszi fel, hogy melyik könyv előrendelhető. :)

  VálaszTörlés
 5. tudom, nem a feladatra íródott :)
  azt úgy értettem, hogy nekem lesz hasznos ahhoz a feladathoz :)
  de aztán rájöttem, hogy talán mégsem, mert én nem ismerem azt a könyvet ennyire :)
  a "zseniális" miatt tippeltem arra, hogy más írta, és amikor a hsz-t beírtam még nem volt ott, csak a Kaeé.
  de végül igazam lett :)

  a "legalábbis egyelőre" pedig arra utalt, hogy egyelőre egy feladathoz írok fülszöveget, egyszer pedig majd... valami máshoz ;)

  Franci

  VálaszTörlés
 6. Gyanús alak voltam, a saját blogom berakta spambe a hsz-met. :D

  VálaszTörlés