2013. augusztus 29., csütörtök

Tervezz borítót!

Annyira szuper dolog, hogy páran már küldtetek borítóterveket a Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál regényemhez. Nagyon meghatott, és meglepett a dolog, köszönöm szépen.
Valami azt súgja, ideje kiírni hivatalosan is a pályázatot.

 A kötet az Arany Pöttyös sorozatba kerül, mint az előző is. A fülszöveg lemásolható innen, és bele is lehet olvasni a regény elejébe:
 http://onsairegenyek.blogspot.hu/p/calderon-avagy-felsegarulashoz-bricsesz.html


A határidő: szept. 15. éjfél
Nyugodtan készítsetek több tervet, és linkeljétek be az On Sai Facebook oldalamra.

Az "ideális" borító kicsit sci-fis, kicsit keleti hangulatú. Lehet valami teljesen új koncepció, akár egy japán lány (Taina nagyon hangsúlyos szereplő a második kötetben, viszont a kard felesleges a kezébe, nem tudja használni). A korábbi kötet modellje is szerepelhet, nyugodtan legyetek kreatívak, színezzétek át a ruháját sci-fisebbre, ahol nem olyan:
 http://www.dreamstime.com/same-model_img20165188
http://www.dreamstime.com/same-model_img22296629

Szeptember huszadikán választom ki a nyertest, aki majd a kötetből kap egy dedikált példányt, és utána a legjobb öt borítótervet elküldöm a kiadóba, hátha valamelyik koncepció megtetszik nekik is, és akkor az lesz a végleges borító.

Kalandra fel, tervezzetek valami igazán lenyűgöző dolgot! :)




4 megjegyzés:

  1. Mindenféle bántó szándék nélkül: Könyves grafikus is tervez majd borítót a Calderonhoz? Nagyon jó ötlet bevonni az olvasókat és együtt agyalni a borítókon, de nekem ezek valahogy nem jönnek be, egy férfi vagy egy nő, valami fegyverrel....olyan fontos lenne a borító, aki pedig nem ismer még, és a több száz könyv között látja a Calderont, azt hiszi, valami tucat könyv. Pedig nem az!
    Kár lenne a borítón elvérezni, nekem az első könyv borítója nem igazán tetszett, nem keltett bennem semmifajta érdeklődést.
    Ne hari az őszinteségért, de túl jó ahhoz a könyv, hogy uncsi legyen a borítója. :)
    (De a lelkesedés és a játék tényleg szimpatikus, azzal semmi probléma)
    Remélem nem voltam bántó!

    VálaszTörlés
  2. Bocs, hogy csak most felelek, nem tudtam kommentelni a saját blogomon.
    Igen, tudom, mire gondolsz, és ez egy érdekes téma, már önmagában oldalak megérne.
    Az előző kötetnél nem akartam kiírni ilyen pályázatot, ez nekem fura volt, meg a kiadónak is van borítótervezője. Aztán elgondolkoztatott az a mondat, hogy az adott olvasóréteg sokkal jobban tudja, mi az ízlése. Utána láttam egy zseniális tervet, egy palackba zárt lány, ami az Enigma című könyvhöz érkezett. Nagyon-nagyon tetszett.
    Egyszerűen kíváncsi lettem, milyen ötletek érkeznek a Calderonhoz. :)

    Az első kötet borítójával elégedett vagyok, szerintem átjön a hangulat, de tudom, ez szubjektív dolog, és nem biztos, hogy más is így érez egy könyvesboltban. Nagyon remélem, hogy azért sokan leveszik a könyvet és pár oldal után beleszeretnek. :)

    A második kötetnél pár olyan terv érkezett, ami nem illik a koncepcióba, de ez sem baj, érdekes látni ezeket is. Szerintem akad majd jó is közte, de ezt a kiadó dönti el. A végső esetben még mindig ott a belső tervező.

    Idén elvileg kijön még egy regényem, a Szivárgó sötétség első kötete, a Scar. Ott lehet, hogy egy bizonyos tervezőt kérünk föl, nagyon szeretnék festett borítót, majd meglátjuk, mennyire van ideje, és mennyire érdekli a téma.

    VálaszTörlés
  3. Köszi a választ, azt hittem megbántottalak, vagy ilyesmi, pedig tényleg helyes dolog a közös borítótervezés, és a rajongók bevonása. Csak hát látom én is, hogy ez mennyit számít, és a könyvkiadásunknál végigkövetem egy-egy új könyv borítójának tervezését, tök érdekes látni, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. De az tény, hogy ez eléggé szubjektív történet, ezért nem lehet megmondani a frankót. :)
    Kíváncsi leszek a Scar-ra, egy jó tervező, ha ismeri a történetet, szuper jó dolgokat tud kihozni a borítóból. :)
    Nekem az első rész borítója kicsit sablonos, az a "fűszer", amivel te rendelkezel, nincs ott benne. Persze a fülszöveg még mindig ott van, aminek a segítségével azért kapunk ízelítőt abból, ami vár minket. :))
    Kíváncsian várom Calderon pajtást is, és a Scar-t is, hajrá-hajrá!:)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, dehogy! :) Csak sikerült a gmail beléptetőrendszerét megzavarnom, miután persona non grata lettem.

    VálaszTörlés