2013. szeptember 16., hétfő

A borítótervezés eredményhirdetése

Vasárnap éjfélig tartott a borítótervező-pályázat, és 58 terv érkezett rá.
Nagyon köszönöm a jópofa ötleteket, bevallom a kard előtt rúzsozó lánynál elfogott a kísértés, hogy valahová be kéne szúrni a könyvbe egy ilyen jelenetet, de sajna, már késő. Pedig Calderont hogy fel lehetne dühíteni vele! :)
Visszatérve... nagyon kreatívak vagytok, élvezet volt látni a sokféle tervet, sokféle kivitelezést. Köszönöm szépen mindenki munkáját! A nyertes nevéért tekerjetek a bejegyzés aljára. :)

Ezeket a borítókat fogom elküldeni a kiadóba, lényegében bármelyikkel el tudom képzelni a regényt. A saját nyertesem neve alul olvasható, de a végső döntés a kiadóé, ha megfelel valamelyik borítóterv, akkor az lesz a végleges könyvborító.

Lenyűgöző, milyen szuper tervek érkeztek. :) Nektek melyik a kedvencetek?

Simon Annamária terve


Kálmán Anna terve:




Edvy-Szaniszló Ágnes terve:




  Edvy-Szaniszló Ágnes másik terve:





 Czebe Erika terve:




 Netuddki terve:





Németh Balázs terve:




 Krajcz Vivien terve:






Krajcz Vivien másik terve:



























És.....
...dobpergés...

Legjobban Krajcz Vivien utolsó képe tetszett, Calderon itt eléggé önmagának tűnik. :)
Gratulálok, Vivien a nyertes! :)






37 megjegyzés:

  1. Nekem Vivien másik borítója, vagy Czebe Erikáé jobban bejönne. Mert a második kötetre Taina képét fantáziáltam rá. (A harmadikon meg vagy párban lennének, vagy valami űrös-bolygós-csillagködös-csillaghajós izé, vagy csak a kard magában, esetleg egy virág a tóban, fodrozódó vízfelszínnel, vagy japán (fületlen) teáscsésze, attól függően, hogy mivel zárul a történet. :) )

    VálaszTörlés
  2. Igen, azok is nagyon jók.
    Azon tűnődtem, hogy nem furcsa-e nagyon, ha a cím és a kép más. Egy férfi név és bricsesz mellé egy csajszi képe nem zavaró?

    VálaszTörlés
  3. Aki nem ismeri, az nem tudja eldönteni, hogy a Calderon az férfi vagy női név. Aki meg ismeri, az tud Taináról is. Bricseszt nők is hordanak, persze lóhoz, és nem kimonóhoz. :) Ha a fülszövegben szerepelnek a "japán" és a "lány" szavak, akkor teljesen OK a borító, ha nem, akkor bele kell írni őket. :)

    VálaszTörlés
  4. Hűha, én még csak most olvasom az első részt, de már a másodikat szeretném!
    Nekem legjobban Németh Balázs és Czebe Erika tervei tetszenek :)

    VálaszTörlés
  5. Megyek elolvasni a fülszöveget. Már nem emlékszem rá. :)
    De igazad van, ez is jó út. :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy K. Ildi mit választ.

    VálaszTörlés
  6. Nem irigylem tőle a döntést. Nekem egyszerű dolgom van kitalálni, hogy énnekem melyik tetszik. De hogy melyik fog tetszeni az olvasók többségének... figyelembe véve a műfaj és a célközönség elvárásait, a szerző kívánságát, a fészbukos közösség óhaját stb. És ugye a célközönség meg a fb. lájkolók sincsenek egy véleményen, a műfaj inkább fiús, de a Calderon olvasói közt sok a lány, és ha nagyon csajos, elriasztja a sci-fi rajongókat, ha nagyon sci-fis, elriasztja a lányokat, ha... azt hiszem, két borítókép is kéne, az egyik lenne a kemény táblán, a másik meg a külső (levehető) védőborítón. :D

    VálaszTörlés
  7. Igen, ez az előző borítónál is egy központi probléma volt. Elég sokféle az olvasóközönség, mondjuk én örülök neki, csak tényleg nehezebb a dolga a kiadóbelieknek. :)

    Egyszer már megtárgyaltuk, hogy az igény szerint kérhető borítóé a jövő... :)

    VálaszTörlés
  8. Jajj de jó, bekerült az én borítóm is ^^
    Gratulálok mindenkinek, de főleg Viviennek, mert tudom, hogy mennyit idegelt a dolgon, és mennyi munkát fektetett bele. Kicsit irigy leszek majd, amikor megkapja a dedikált könyvet. Ugye megfoghatom majd? *.*
    Nekem Németh Balázs terve nagyon tetszik, bár fogalmam sincs róla honnan szedte ezt a képet Calderon modelljéről, én sehol sem láttam. Nem is tudom, csak úgy csöpög a sárm arról a borítóról :D
    Egyébként körülbelül mikor lehet majd megtudni melyik lesz ténylegesen a könyvön?

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!

    Először is gratulálnék Vivinek!! :)
    Másodszor köszönöm On Sai, hogy bekerült az én borítóm is a kedvenceid közé! :):)
    Harmadszor pedig nagyon köszönöm Anne C Oakwood és Magnolia, hogy ennyire tetszik nektek a borítóm! :):)

    Puszi,
    Czebe Erika

    VálaszTörlés
  10. Atma, a pályázat kiírásánál volt két link, és szerintem az egyik nagyobb képből van levágva.
    A véglegeset akkor lehet tudni, ha a kiadóvezető épp nem a külföldi megjelenésekre figyel, hanem pont a Calderonra. :) Általában a kiadóban úgy zajlik az élet, hogy az ember vár, aztán, amikor ráirányul a figyelem, akkor nagyon intenzív.

    VálaszTörlés
  11. Zoe, szerintem esélyes még a tiéd is, nagyon jó kép az is.

    VálaszTörlés
  12. Nekem igazából mindegyik borító nagyon tetszik az itt lévők közül, és még jó néhány azok közül is, amiket a fészbukon láttam. A könyvre olyat tudok elképzelni, amin ugyanaz a pasi szerepel, mint az első köteten (ekkor a harmadik könyvre is muszáj lesz őt tenni), vagy Taina legyen rajta, mert nekem úgy tűnik hogy ebben a kötetben ő jóval hangsúlyosabban szerepel, mint az előzőben (ekkor a harmadik borító nyitva marad), és ha Taina, akkor valaminek Japánra kell utalnia a képen.

    Szóval jobban belegondolva, kicsit mégiscsak kiadósan gondolkodom :) a harmadik borítóra is előre jár az agyam, és csak annyi az egyedi ízlés, hogy Tainát szeretném látni a könyvön, és a japános épület utal az otthonára, a másikon meg a hajtűk is finoman céloznak a japánságra. (A kimonóból kivillanó nyakszirt nagyon erotikus japánéknál, ez a csupasz hát egyenesen pornográfiának számít. :) )

    A lényeg, hogy nagyon profi borítókat csinált mindenki, ha a kiadó vagy valaki csinál egy Calderon rajongói oldalt, remélem kikerül az összes, mert tényleg szépek. Csak egy borító kiválasztásához a szépség mellett sok más szempontot is figyelembe kell venni, így akié most majd nem kerül nyomdába, az se keseredjen el, szerintem lesz borítópályázat a harmadik kötetre is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A számból vetted ki a szót... :)
      Hamarosan amúgy lesz a kiadónak más borítótervező pályázata is, a napokban kikerül az aranymosás Fb-re a link.

      Törlés
  13. Kálmán Anna terve a legjobb.
    Nem zárja ki azokat a lehetséges olvasókat akik pl. a kopasz sima állú pasikra buknak, a megcsillanó kardpengeszerű fény, és az ufókra emlékeztető lámpák fölkeltik az érdeklődést, ugyanakkor magában hordja a titokzatos távol-kelet hangulatát. A női profil helyett más kellene, de így is többet sejtet, és többet mond, mint a többi, ráadásul eltér a többi hasonlótémájú könyvektől.
    Szívesen megismerkednék a hölggyel, kíváncsi vagyok az én írásomból mit hozna ki. :-)

    Kósza Látomás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv, Kósza!
      Nagyon örülök, hogy tetszik a terv, amit készítettem, ahogy az is nagy megtiszteltetés számomra, hogy bekerültem a "top" borító tervekbe. ^^
      Igen, talán a profil kép nem éppen a legszebb, de ingyenes galériából válogattam a képeket, ugyanis nyugodtan illethetnek a kezdő jelzővel képszerkesztés terén, egyszerűen a kis felbontásos képekkel nem nagyon tudtam mit kezdeni, a túl pixeles fotók és a vízjelek pedig nagyon szúrták a szemem.
      Ezek az első borítók amiket csináltam, de nagyon élveztem azt az időt, amit rájuk szántam, szinte biztosra veszem, ha lesz még alkalmam hasonlókat gyártani, akkor még fogok is! :)
      Én is kíváncsi vagyok mit tudnék más írásból kihozni.

      kalman.annaka@gmail.com

      Ezen az e-mail címen tudsz elérni, ha szeretnéd, hogy tegyek egy próbát a te írásoddal is. ^^

      Kálmán Anna

      Törlés
    2. Tök szuper, ha itt találjátok meg egymást. :D hajrá!

      Törlés
  14. Elnézést, de kihagytam, hogy én nem olvastam a Calderont, csak részleteket, vagyis úgymond "szűz" érdeklődőként nézem a borítókat.
    Még egy érv Kálmán Anna mellett, hogy a felirat és a háttér olyan kontrasztban van, ami miatt könnyen megjegyezhető. Lakberendezők tudják, hogy a háttér - a fal színe, mintája - soha nem nyomhatja el az elé helyezett festményt, bútort, stb. Vagyis mindig a lényegen kell, hogy legyen a hangsúly. Ha valaki meglátja a könyvet, de csak később tudja megvenni, ne a háttérben lévő pasira, vagy nőre emlékezzen, hiszen sok könyv címlapján van hasonló, hanem a mű címére.

    Kósza

    VálaszTörlés
  15. Anna, igen ugyanaz a pasi az. De mennyire más a beállása! :) Egy regényt lehetne írni erről a mozdulatról. :D

    VálaszTörlés
  16. Kósza, igen, a kép nélküli képek gyakran erőteljesebbek, nem véletlenül, hogy bekerült a kiválasztottak közé Kálmán Anna terve is. :)

    Annyi még a titok, hogy az első kötet borítójától sem érdemes nagyon eltérni. De ezt majd a nálam bölcsebbek eldöntik.

    VálaszTörlés
  17. Nekem az első három tetszik.

    VálaszTörlés
  18. Valóban jó ötlet, az első kötet borítójához alkalmazkodni, ha akkora példányszámban kelt el, hogy bőven behozta az árát, és nem az új olvasók szerzése az elsődleges cél, hanem a régiek megtartása, ráadásul a második kötet szorosan kapcsolódik az elsőhöz.

    Kósza

    VálaszTörlés
  19. Az én szememnek magasan az első borítóterv a legszebb:)

    VálaszTörlés
  20. On Sai, köszönöm, hogy ismét beválogattál az elsők közé (noha a saját terveim közül nem pont ezek a kedvenceim - de miután mind neked készült... :-)).
    A bekerült tervek közül számomra Erikáé, Netuddkié és Balázsé a kedvenc.
    Én sem tudom, melyik képből vette Balázs ezt a részletet, de nagyon jó lett, igazán passzol az elsőhöz...
    Egyébként valóban nagyon sok jó tervet kaptál, van, amelyiken csodálkozom is, hogy nem került be.
    (Az itteni legelső képpel is csak az a gondom - ami valójában nem is gond -, hogy számomra nagyon borús hangulatú, inkább egy dráma vagy thriller borítójaként tudnám elképzelni, ami persze nem von le az értékéből.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt egy nagyobb kép, amin sál volt a srácon, és asszem egy másik csajszi is (ő nem a srácon), szerintem az a kép lehetett, amit Balázs levágott.

      Tényleg jó sok kép jött, és nagyon örültem a Tieidnek. Eredetileg ám csak ötöt akartam kiválasztani... :)

      Törlés
  21. Szépek, de legjobban Kálmán Anna képe tetszik, meg Krajz Vivien képei közül az első.
    (Arra is gondoljatok h ne legyen gond a könyvet elővenni valahol, pl a díszhím a borítón már van akinek zavaró lehet. Nekem az lenne, de lehet h másoknak meg pont ez adja el.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az utcai olvasás mindig nehéz kérdés, emlékszem, a kilencvenes években szinte borítót becsomagoltam. :)

      Törlés
  22. Nekem legjobban Simon Annamária lány-borítója a legjobb. Olyan fájdalmasan szép és titokzatos rajta a főszereplőnő. Már nagyon várom a folytatást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép az is nagyon. :) És örülök, hogy várod a következő könyvet. :)

      Törlés
    2. A könyvet is, de mi a helyzet a Calderon következő részletével? Már elvonási tüneteim vannak! :)

      Törlés
    3. Még két részlet kijön. :)

      Törlés
  23. A jó hír, hogy lesz két részlet, a rossz, hogy csak kettő lesz. Kénytelen leszek újraolvasni az 1. kötetet, hogy kibírjam a megjelenésig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne. :) Köszönöm az újabb részletet! <3

      Törlés
  24. Nekem Németh Balázs terve tetszik a legjobban. De úgy is a kiadó dönt. Nem igaz? :)

    VálaszTörlés
  25. Köszönöm szépen mindenkinek a dícsérő szavakat :) Örülük, hogy tetszik a tervem :)
    Németh Balázs

    VálaszTörlés