2013. október 6., vasárnap

Új sorozatom, avagy ki is az a Scar?

Calderonról már sok szó esett, de a Szivárgó sötétség sorozat első kötetéről eddig alig mondtam valamit. A sorozat szó ne riasszon el senkit, minden regény önálló egység lesz, ahogy a Calderonos történetek is azok.

A Scar egy nagyon szeretett regény, és különös elengedni a kezem közül, de ideje, hogy kivigyem a napfényre. A szerkesztése megkezdődött, hamarosan nyomdába megy. Mikor meséljek róla, ha nem most? :)

Az első fejezet már olvasható volt a blogon korábban, és pár téli gondolat is. Scar az egyik szereplő, aki elég öntörvényű, és hatalmas igazságérzet fűszerezi a makacsságát. Tetteivel katalizál, felrázza az embereket, jó és rossz értelemben egyaránt, de ami a legkülönösebb, Isten suttogását hallja. Számára az a különös, hogy mások miért imádkoznak a süket égnek.

A regény fülszövege ez lesz:


Scar nem tudja végignézni, hogy kedvese mást vesz el, megszökik és beáll navigátornak. Csakhogy kereszténynek született egy olyan világban, ahol a kalózok megnyúzzák, a császáriak pedig agyonlövik a hívőket. Nem is sejti, hogy szökésével transzcendens események tengelyébe kerül.

Artúr azt hiszi, Scar meghalt, élete kettétörik, csatlakozik egy oltáriszentséget csempésző hajóhoz, ahol egyre mélyebben megismeri a sötétséget és a kalózok hatalmát. Csakhogy Scar nem halott, hanem áruló.

Don, a renegát mentál a világ eseményeit figyeli, és ijesztő dolgokat lát. Hallgatása mögött más is lapul: egy titok, és a régi, fájó szerelem. Azonban ha itt az idő, a bölcseknek lépniük kell.

Hajdani társa, Lucy már a világ egynyolcad ura. A végső tökéletességet keresi, gyűlöli az érzelmeket, vagy a vércseppek gömbjében lapuló pít, és kiiktatja azt, ami nem illik a társadalmi rendbe.


Mind a négyen furcsa események láncolatában találják magukat, ahol nem lehet tudni, ki vagy mi irányítja a szálakat.

Létezik szabad akarat? Vagy pusztán játékszerek Isten és a Gonosz kezében?

Vajon meddig tart és mit visel el a szerelem?

A prológus eddig nem került fel, de szerves része a történetnek, így mindjárt kiteszem. Pár nap múlva kikerül a második fejezet is, aztán apránként a többi.
Majd figyeljétek a frissüléseket!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése