2015. november 19., csütörtök

A lovagos regényről a korábbi olvasóimnak

Úgy láttam, kis bizonytalanság honol, pláne a férfi olvasóim körében, hogy az Apa, randizhatok egy lovaggal? vajon nekik szól-e. Nem, a cím nem tévedés. :P Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ez nem felnőtt pasiknak szól, még akkor sem, ha a három szereplőből kettő férfi, és véletlenül jobban kidolgoztam a háttérvilágot, mint kellett volna. Poénból egyszer talán megírom a sztori hard változatát, és remélem, lehányjátok a boltban a diós patkókat, de ezt most a lányosabb tollammal írtam. 
A felnőtt nőknek viszont szeretettel ajánlom a könyvet.
A 18 év alatti Vörös pöttyös olvasók a lovagos romantikát élvezik majd, meg azt, hogy a Mondoconon is megfordulnak a szereplők. De az agykutató apa igazán a felnőttebb olvasóknak lesz mulatságos. A tudományos életre tett megjegyzései, a gyereknevelés bénasága, és egyáltalán az egész zseni figura olyan, hogy imádtam.


"Amon Dollond, Mia Anne apja, először taxiba ült, és elment azonosítani a testet. (...) A hullaház különösebben nem nyugtalanította, ki nem osont be kamaszként ilyen helyekre, hogy kissé elmélyítse a biológiai tudását?"
 "...hajnalban felébredt, és miközben azon merengett, milyen furcsa dolog a szex, felülkerekedett benne a biológus, és elővette a táskájában lévő úti mikroszkópját. (...) Utána két évig nem volt hajlandó csajozni. Egyszerűen nem találta higiénikusnak."
" - ...Nagyon helyes kis bolygó, és vicces is ezzel a sok technikai dologgal, na, meg sehol máshol nincs sült krumpli ketchuppal. Már csak ezért sem robbantom fel.
Amon megérően bólintott. Apaként pontosan tudta, hogy a sült krumpli mindent visz."
  
Nagyon jó játék volt, hogy külföldi tudósok szemével elevenedik meg Pest, és a furcsa magyarok. Számukra a négyes metró alatt lévő labor a kreativitás csúcsa, Európa legkorszerűbb laborrendszere, ahol az államadósságot a magyarok a tehetségükkel törlesztik. Az apán keresztül rálátunk a világ nagyobb szeletére, és a kétségbeesett lépésekre, ahogy a katonaság és a tudósok ki akarják deríteni, mi folyik és ki az ellenség. Ott minden beszélgetés erős spoiler, így nem idézgetek.
 Szerkezetileg egyszerűbb a regény, mint mondjuk egy Calderon-2, mert nem akartam túlzottan megcsavarni, de azért lesznek meglepetések. 
A könyvnek még az az előnye, hogy nem sorozat, hanem önálló kötet. Kicsit anya-lánya sztorinak szántam, amin mindkét fél vihoghat, legföljebb más dolgokon.  Meg amin a cuki romantika mellett átsüt a tudomány szeretete. Mindenki menjen agykutatónak  :)
Szóval felnőttként sem kell félni a sztoritól, mert elég "onszájos" lett, de inkább azoknak javaslom, akik eleve szeretik a könnyed, kicsit csajos fantasy műveket. 
  

4 megjegyzés:

  1. Remélem jó hosszú lesz. Lehet tudni már hogy hány oldal? Körülbelül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem láttam a végleges számot, de hamarosan megkapom. 531 ezer leütés a könyv, ennyit tudok. :) A Calderon 1-nél hosszabb, a Lucy könyvemnél rövidebb lesz, ha ez mond valamit :)

      Törlés
  2. No, máris megjött a hír, a könyv 376 oldal lesz :)

    VálaszTörlés