2016. március 13., vasárnap

Készülőben

Tavaly a lovagos könyvvel a YA romantika bűvöletes terepén jártam, de idén visszacsámborgok a felnőtt korosztályba. Már nagyban dolgozom a transzencens sci-fi sorozatom harmadik kötetén. Most már a háború, és a keresztényüldözés kellős közepében csöppenünk.
A Scar kötetben még csak egy furcsa anomália volt a Gonosz beszivárgása, amit Chester, a  fiatal uralkodó zseniálisan észrevesz. El is küldi a főhősöket, hogy kiderítsék a dolgot, és látszólag meg is oldódik minden. Bár kissé nyomasztó, hogy mintha Isten is lépne a gigantikus sakktáblán, ami azonnal felveti a szabad akarat kérdését.
A második kötetben azonban a Gonosz lép. Miközben elindulnak a harcok, felmerül az is, hogy lehet-e a jóért rosszat tenni. Mentálok, emberek egyaránt megadják rá a saját válaszukat, és döntenek...hogy jól vagy rosszul, majd kiderül.


Csakhogy a sakktáblán nem csak ketten vannak, ne feledjük el a zseninket. A harmadik kötet, amit most írok, hónapokkal később játszódik, amikor Chester rájön, hogy egyetlen esélye az emberiségnek, ha ő rendezi át a pályát. Hogy mi az igazi szeretet, kemény kérdés lesz, és még keményebb döntéseket szül. A csillagközi háború tombol körülöttük, és a kere
sztények sem védettek többé.
A könyv címadója Artúr, mivel ő van az események sűrűjében. A keresztény csapat álcázva a kalózok között él. A vakmerő Adalbert kispap és a cinikus Márk aktívan menti az embereket, de Artúr lesz az, aki... á, elég ennyi spoiler. :) Artúr most már önmaga, egy igazi vezető, kérdés, mire használja ezt a hatalmat. Amikor legelőször megjelent ez a sztori a fejemben, akkor ennek a kötetnek a végét láttam, azt a csúcsjelenetet, ami ott lesz. Nagy öröm, hogy már formálódik a tollam alatt. :)

Tudom, mindenki Donért rajong. Igen, megint négy nézőponttal megy a történet, Don sem marad ki. Bár végérvényesen elveszett valamit (aki még nem olvasta a 2. könyvet, annak nem lövöm le, mit),  azonban mi tesz minket emberré? Kik vagyunk? És mitől vagyunk azok?

A könyv év végén jön ki, remélem, sokan várjátok. :)

.

11 megjegyzés:

  1. Persze, hogy várom, türelmetlenül :)

    VálaszTörlés
  2. Az nem kifejezés. Még szerencse, hogy levágtam a körmömet, mert most tövig rágnám. :D

    VálaszTörlés
  3. Lehetne alkudózni egy ősz megjenenésben? És mondjuk rögtön Karácsonyra Dont?

    VálaszTörlés
  4. Ó, de jó, hogy sokan várjátok! :)
    Persze, lehet alkudozni, és meg is tudnám írni, csak nem kéne dolgoznom mellette. :D
    Az őszt azért megpróbálom, hátha... :)

    VálaszTörlés
  5. Olyan szép szülinapi ajándék lenne novemberben! *.*

    VálaszTörlés
  6. Év vége nagyszerű, mert 1., van időm addig újraolvasni a két előző kötetet; 2., megvan a karácsonyi ajándékom :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Bea!
    Tavaly januárban fedeztem fel a könyveidet (Scar-ral kezdtem). Mostanra viszont minden létező könyvedet elolvastam, és szomorúan jöttem rá, hogy nincs újabb. Tudom, hogy nagyon nehéz lehet munka mellett írni, de nagyon örülnék, ha évente 2-3 könyved is megjelenne :D Nagyon szurkolok az írói karrieredhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon megtisztelő, hogy mindet olvastad! :) Még sok világ van a fejemben, szeretek újakat kitalálni. Remélem, minél hamarabb olvashatod a következőt. Köszi a szurkolást :D

      Törlés
    2. Kedves Bea ! Őszinte tisztelője és rajongója vagyok. A Calderon-októl kezdve minden könyvét olvastam .Többször is. 65 éves, sokat olvasott emberként felismerni vélem a nagy-nagy tehetséget. Férfiként mégis sok "női" regényt fogadtam be, /hogy ne mindig az olvastam igét használjam/- a gondolkodásom bővítése érdekében . És még jól szórakozom. Az ÖN regényei nem női regények, ám ezzel szemben -szerintem- nagyszerűek . Nagyon várom az "Artúr"-t, és kíváncsi vagyok a Szürke szobák szereplőinek további sorsára. Főleg Késesre és az ő szerepére, főleg Scar szívében betöltendő helyére, - miután Artúrt is igazán megszerettük . Azért nem használok felkiáltójeleket, mert gondolataim tényszerűségét szeretném ezzel hangsúlyozni . Maradok nagy-nagy tisztelettel: Gebora György

      Törlés
    3. Ó, bocsánat, csak most vettem észre ezt a hozzászólást :)
      Köszönöm a kedves szavakat. Igazán felemelő, hogy tetszettek a regények, és élvezet volt olvasni őket. Késes még később is megjelenik, ezzel talán nem árulok el nagy titkot. Artúr pedig szintén folytatja a saját útját, eltökélten kiállva amellett, amit hisz, vagy épp nem hisz. Scar pedig majd kavar mindenhol. :)
      Köszönöm a gondolatokat!

      Törlés