2020. május 10., vasárnap

Milyen zenére írtam a Calderont?

A könyvfesztiválos live során kérték páran a zenelistámat. Alapvetően metált hallgatok, kivéve, ha dolgozom, mert akkor elektro swinget. Íráshoz viszont minden műfajból szeretek válogatni. 
Egy-egy szám végtelenített hallgatása segít, hogy azonnal abba a hangulatba kerüljek, és újra fel tudjam venni a szálat. Ilyenkor ezek annyira hozzákapcsolódnak a jelenethez, hogy ha évekkel később meghallom, újra a szemem előtt futnak a képsorok :)

A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik és a  Calderon, avagy felségárulásért bricsesz dukál könyvekhez is rengeteg zeném volt, viszont akkoriban még a spotify előtti időket írtuk, így a legtöbbet csak akkor ismerem fel, ha hallom. 
Amire emlékszem, mert a legtöbbet hallgatott zenék közé tartozott, azok ezek voltak:

Amikor Calderon "kavart" vagy a kedves család, akkor a Kárpátiától a Piszkos Fred szólt:




Illetve a Kárpátiától a Sok a horgász, kevés a hal is vidám hangulatot kölcsönöz egy kis bajkeveréshez:

Amikor a nemesek fennkölt világa és a veteránok, vagy Oregon cinizmusa egy jelentben találkozik, az olyan, mint a North Side Anthem, ahol e nemesi stílt Vera, míg a másikat Majka képviselte a fejemben:


A tangó jelenetet a Roxanne ihlette. Az első videóban a szenvedély fogott meg, ám ez túl zaklatott előadás, hogy írni lehessen rá, inkább ráhangolódásként használtam. A második feldolgozás már szöveg nélküli tangó, erre történt az írás:



Csak zene:




Talán a zenékből is látszik, hogy ezt a sorozatot roppant vidáman írtam :)
Aki még esetleg nem ismeri, itt bele tud olvasni az első kötetbe.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése