2020. szeptember 30., szerda

Szeptemberi anyagok a Patreonon

Múlt héten létrehoztam a Patreon oldalamat, és az elmúlt pár napban feltettem rá néhány írást és hanganyagot. Minden hó végén tervezek egy blogbejegyzést arról, hogy épp mi került ki. 

A szeptemberi tartalom:

Írások:

  • Isten arcai (új novella, reál)
  • Termékvisszahívás - avagy legyen neked is Edwardod, saját vámpírt mindent lánynak (régi novella, sf)
  • A két herceg - első hosszabb részlet (young adult)

Pszihós témák:

  • Mire jó egy pszichológus, és hogyan válasszunk közülük? (hanganyag)

Íróknak szóló témák:

  • Írók, élethelyzetek, lelki gondok (2016-os előadás kétórás hanganyaga) 
  • A tehetségtelenség kínzó kérdése (Az Alexandrás mini podcastek pár hét késéssel itt is elérhetők lesznek)

Aki szeretne, hozzá is tud szólni, vagy kérdezhet a bejegyzések alatt. Témákat is lehet kérni.

Mi várható októberben?

Hát, valószínűleg hideg és sok eső, de legalább én is többet ülök a fenekemen :) 

A korábbi novelláimból egy fantasy fog kikerülni, Az utolsó esély. Ez egy kiegészítő novella Aranyföldhöz, az Apa, randizhatok egy lovaggal? kötet világára. Kiderül, milyen munkát végeznek még a lovagok, amikor épp nem a könyvemben hősködnek :D

Kikerül még A két herceg második részlete azoknak, akik nagyon várják a megjelenést. Ha nem jönne ki a kötet október végén, akkor novemberben is lesznek részletek. Remélem, most jól ráijesztettem a kiadómra, és sürgősen nyomdába küldik a könyvet... :) 

Jelenleg Zorach, a kard novelláját írom, amit a lovagi játék során  szavaztátok meg. Nehéz témát választottam, a kard előéletét, és igen fejvakarós perceket okoz úgy leírni egy lény nézőpontját, hogy az nem rendelkezik a mi fogalmunk szerinti észleléssel. Nem lát, nem hall, nem szagol, nem tapint, nem ízlel. Köszi, múzsa, máskor ne adj tippeket... Valószínűleg egyszerűsíteni fogom a dolgokat, és nem hagyom a kis sci-fis agyamat eluralni a témát, hanem újra elkezdem a sztorit, és nem idegen lényként kezelem a szereplőt, inkább érthetőbbé teszem a narrációt. Ha kész lesz, ez is kimegy a Patreonra nyilvános tartalomként.

Pszichológia kapcsán vegyesen lesznek a témák. Beszélgettem ismerősökkel, hogy milyen dolgok lehetnek érdekesek, és rájöttem, kívülről egy katyvasznak tűnik a pszicho. Így elsőként kikerül egy gondolati áttekintő Egy elefánt öt oldala címmel, hogy keretbe lehessen helyezni később minden mást. Aztán a kreativitásról is mesélek, ez a kedvenc témáim közé tartozik, végtelen mennyiséget tudok beszélni róla. Illetve lesz önismereti sarok is pár elgondolkoztató kérdéssel. 

Írók számára A siker tintája 2. könyv fejlesztésébe lehet bepillantani. Felkerül egy anyag a fantasy és a mese írástechnikai különbségéről. Kreatív írás feladat is lesz hozzá. Megnézzük azt is, miért bonyolultabb a szerethető szereplők témaköre, mint elsőre gondolnánk; milyen írástechnikai kérdések húzódnak a háttérben, és milyen lélektani oldala van a témának.

Akit érdekel, csatlakozni tud a http://patreon.com/onsai oldalon :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése