2014. november 26., szerda

Közeleg a Lucy könyvbemutatója

Szeretettel várok mindenkit december 13-án, szombaton 19 órakor a Trafóban, amikor is én kerülök az asztal másik végére, és a Lucy megjelenéséről beszélgetünk Lupival.

Sajátos dolog egy könyvbemutató. Moderátorként szellemileg nehezebb, pláne ha több emberrel kell beszélgetni, hiszen nagy figyelmet és gyors észjárást követel. Meg a félősebb, idegesebb írók terén ügyességet is; nehéz úgy "alátenni" a kérdéseket, hogy folyamatosnak tűnjön a társalgás, noha csak egy-egy mondatot mond a másik. Egy-másfél óra alatt úgy kimerülök agyilag, mintha a teljes napot munkával töltöttem volna.
Íróként nem szellemileg, hanem érzelmileg nehezebb, olyan, mintha egy csendes, belső szobába mást is beengednék. Talán mert (sok fiatal íróval ellentétben) sose álmodoztam esős őszi napokon arról, hogy "egyszer könyvbemutatóm lesz", mai napig nem jut eszembe megnézni a könyvesboltba kitett köteteket, vagy fotózkodni velük. Nem érzem úgy, hogy attól lennék bárki is, hogy kijön könyvem. 
Az írás nekem egy feszítő benső folyam átadása, és két nagy pillanata van, az egyik, amikor leírom az utolsó szót és kész a regény, a másik pedig amikor odaviszem az asztalhoz a tejeskávémat, és megnézem a neten vadidegenek gondolatait. Még az sem fontos, hogy jót mondanak vagy rosszat. Látni, hogy a karaktereim élővé válnak más fejében, a megálmodott világ megtestesül, az űr és a keresztényüldözés megvalósul - leírhatatlan. Erre nincsenek szavak. Ott van valaki a gondolataim között, látja az űrt, lát szenvedéseket, szerelmeket, vágyakat... egymás részei lettünk egy-két napra, szerelmes nem lehet olyan erősen a másikban, ahogy egy olvasó az író fejében. És ez maga a csoda.

A könyvbemutatóra szeretettel várok mindenkit, a kiadó örül nektek, én meg majd zavarban leszek, de úgyse fog látszani, mert ilyenkor mindig sokat beszélek.:) Mivel ez a szombat munkanap, így a programot estére tettük, bemásolom a forgatókönyvet:

December 13., szombat:
17.30:
Meiszner Kriszta: MásValaki Problémája
Marco Caldera: Szin markában
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!
(Moderál: Varga Bea)
19 óra:
On Sai (Varga Bea): Szivárgó sötétség sorozat 2. része – Lucy <--- ez vagyok én :)
Moderál: Ferencz Krisztina (Lupi)

Helyszín: Trafó, IX. ker., Liliom utca 41.
Az esemény Facebook linkje.

A belépés ingyenes. A regények a helyszínen 20% kedvezménnyel kaphatók.
Szeretettel várunk mindenkit!  :)

Aki nem tud jönni, de szeretne dedikált Lucyt (vagy más On Sai-regényt), az írjon a k.varga.bea kukac gmail.com címre dec. 10-ig, és a kiadó alákörmölteti és postázza neki.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése