Írásról kezdő íróknak

Gondoltam, csinálok egy aloldalt, ahol kezdő írók is tájékozódhatnak, mert én is voltam kezdő író, és imádtam tájékozódni... :)

Gondolatok az írásról:
A blogon írás címkével olvashatók az írásról , és saját írásaimról szóló gondolatok: 

~~~~~~~~~~~~~~

2011-ben Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó vezetője felkért, hogy foglalkozzak a hazai írók tehetséggondozásával:

Aranymosás Irodalmi Válogató - A szórakoztató irodalomban legrégebben működő évenkénti regénypályázat. (Nincs nevezési díj, sem más anyagi vonzat, hanem ez hagyományos könyvkiadás, azaz, ha kiadjuk a művet, természetesen az író honoráriumot kap.)

Íróiskola - Számtalan kurzus szól az íróknak, ahol a különböző írástechnikai részterületet gyakorolhatják. (Itt már nem oktatok írókat, hanem tananyagot írok, és a szerkesztőknek tartok szakmai továbbképzést.)

Kéziratszerviz - Regények véleményezését lehet megrendelni az általam kiképzett, profi lektoroktól. Ez azoknak jó, akik egy konkrét írás hibáira kíváncsiak.

Világ bétái egyesüljetek Facebook csoport - Az első olyan tematikus munkacsoport, ahol írók egymás szövegeit véleményezhetik a kölcsönösség alapján és ingyenesen. Később aztán több ilyen csoport született, de ez talán most még most is a legnagyobb. Ha értő olvasói szem kell, itt segítséget kaphattok.

Irodalmi pályázatok Facebook csoport - Nevezési díj nélküli pályázatok gyűjtőhelye. Hiszek abban, hogy érdemes sok helyre írni, kipróbálni a tollunkat mindenfelé.

~~~~~~~~~~~~~~
Könyv:

Kezdő íróknak hatalmas segítség lehet egy másfajta szemlélet. A tapasztalatokat könyvben is leírtam:

Új anyagok:

A legfrissebb anyagokat a Patreon oldalamon találjátok. Ez egy alkotói támogató oldal, ahová felteszem az előadások hanganyagát, és A siker tintájának folytatását. KATT ide az íróknak címkéhez.
(Ez pedig a tartalomjegyzék.)


Jó írást mindenkinek!
4 megjegyzés:

 1. Szia! A két Facebook csoportba való belépésnek van valami feltétele?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs semmi. Ne légy spamrobot, ez az egyetlen :)

   Törlés
 2. Kedves Bea néni!
  Ha jön az idő, tudna nekem segíteni?

  VálaszTörlés