2019. július 9., kedd

Beszélgetés a Csillagpont fesztiválon

A Csillagpont egy ötnapos rendezvény Debrecenben, egy több ezer fős református ifjúsági találkozó, ahol minden évben kb száz kulturális, közéleti, tudományos, pszichológiai, zenei és sportprogram várja az érdeklődőket. Aki még nem ismeri, érdemes benéznie, nagyon jó élményeket szerezhet :)

Idén irodalmi színfoltként mi is a palettára kerülünk. Eta lelkész, Sándor református hitoktató, én meg egyszerű katolikus vagyok. Másokhoz és egy kicsit máshogy szólunk, de mindannyiunk könyveiben szerepet játszik a hit. Nagyon szeretem, ahogy írnak, olvassatok tőlük sokat :) 

Program:

"Július 25., csütörtök - 16:00-17:30
Színházterem
Keresztyének és tudományos fantasztikus könyveket írnak: Varga Beával, Görgey Etelkával és Cs. Szabó Sándorral beszélgetünk a keresztyén hit és a fikciós irodalom kapcsolatáról.
A fikciós irodalom népszerűsége töretlen, a sci-fi, a fantasy műfaja minden generációt meg tud ragadni. Több is van ezekben a műfajokban, mint puszta szórakoztatás. Valós társadalmi problémák és azok lehetséges megoldásai, gondolatkísérletek, a jövővel való „játék" különböző formái bújnak meg a vidám vagy félelmetes, egyszerű vagy összetett történetekben.
De része lehet-e mindennek a keresztyénség? Megjelenhetnek-e bibliai értékek egy fantasy-történetben? Lehet-e Krisztusban hívő főhőse egy tudományos fantasztikus regénynek? Mi tud hozzátenni az alkotási folyamathoz, ha a mű szerzője maga is hívő?
Beszélgetőtársaink a műfaj értői, művelői és keresztyének: Varga Bea (On Sai), Görgey Etelka (Rana Raas) és Cs. Szabó Sándor író."

A Csillagpont fesztivál oldala itt. 

Kalandra fel, szeretettel várunk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése