2019. október 18., péntek

Miről szól az Artúr kötet? :)

Kész az Artúr... Ó, ez az a mondat, amit nagyon-nagyon rég le szeretnék írni...:)
Aki a humoros vagy az ifjúság regényeimet ismeri, az nem feltétlenül futott bele a kis kedvencembe, a Szivárgó sötétség sorozatba, amit felnőtteknek írok, és az Arany pöttyös könyvcsaládban jelenik meg. Nagyon szeretem ezt az űroperát, mert itt dolgozom a legösszetettebb szereplőkkel, itt a legnagyobb a világ, amit mozgathatok, és a sztoriban is bármi megtörténhet...


Az alaphelyzet, hogy van egy trónvita Chester, a fiatal zseni trónörökös, illetve a kalózként perifériára szorult nagybátyja között. A kerettörténet mesélője úgy kezdi, hogy nem a háborúról fog beszélni, hanem egy nagyobb küzdelem zajlott a harcok alatt. Ez a "nagyobb küzdelem" az entitások beszivárgása.
Az emberiség a Vallásháború után elkezdni üldözni a vallásokat, így két évszázaddal később már nem is tudják értelmezni Istent és a Gonoszt. A mentálok pedig "színről színre" látnak, és nem biztos, hogy ép elmével jönnek ki egy náluk nagyobb valamihez kapcsolódva.


Négy szálon fut a történet. Scar egy makacs húsz éves lány, aki megszökik egy eldugott telepről, amikor Artúr esküvőre készül. Összetört szívre kiváló gyógyír az önmegvalósítás, így beáll egy császári hajóra navigátornak, ami elég veszélyes húzás keresztényként.
Artúr egy huszonöt éves mérnök, akit vallási vezetőnek akarnak, de nagy álma egy szerelőbázis létrehozása. Kettétörik az élete, amikor azt hiszi, a lány halott. Egyre jobban elveszti a hitét, miközben segít rabszolgákat menteni.

Van még két mentál, aki közel háromszáz éves. Don, aki magányos bölcs, és egyszemélyes ellenzéke a rendszernek, illetve Lucy, aki viszont fenntartja a diktatúrát. Valaha közös életet akartak, ám külön utakon indultak el.

Chester, a trónörökös bedobja őket a dolgok sűrűjébe. A sztori innét kezdve a döntésekről szól. Lényegében a jó és rossz klasszikus harca mindez, csak épp itt senki sem teljesen jó vagy rossz, hanem maguk a döntések azok, melyek ide vagy oda billentik a mérleg nyelvét.

Az első kötet: Scar, a második a Lucy, majd az elmúlt években az Artúrt írtam... és írtam...
Ez már a háború sűrűje, és hamar kiderült, hogy sokkal több dolgot szerettem volna ebbe a kötetbe beletenni, mint ami belefér, így több lett a tervezettnél a sorozat.
Így született meg a Szürke szobák, ami egy különleges börtönben játszódik, és Scar megváltozását követi nyomon.
Majd a Miogin bázis, ahol a kalózok között élő keresztényeket látjuk, és Artúr döntéseit.
A két kisregény nem spin-off sztori, a teljes sorozat cselekményíve is épül velük, sőt, a Miogin bázisban fény derül egy nagy titokra :)

Bővebb infók:
Scar - moly.hu értékelések
Scar - Beleolvasó
Lucy - Beleolvasó
Szürke szobák - Beleolvasó
Miogin bázis - Beleolvasó
Ha valaki újonnan szeretne becsatlakozni, a Libri, a Líra és a Könyvmolyképző kifogyott a puha fedeles Scar könyvből, de az Alexandrában még van pár példány.

Aki ismeri a sorozatot, annak is jöjjön pár előzetes info :)
Az Artúr kötetben:
  • Lucy nyomoz, és kideríti a legfőbb titkot
  • Don talpra áll, és olyan dolgokat lát... (...amiket többen már kiszúrtak az előző négy borító hátterében :))
  • Scar bajt kever, mint mindig
  • Artúr pedig többé nem gondolkozik, hanem cselekszik... :)
Író-olvasó találkozón mindig vicces perceket okoz, hogy a terem egyik fele űrcsatát, a másik fele romantikát szeretne. Nos, jó hír, hogy lesz mindkettő. A szereplők kint vannak a fronton, hol nézik, hol részt vesznek az eseményekben. A kalózokhoz is bepillantunk, meg Holderon kapitány harcait is látjuk.
Ami a romantikát illeti, lesz némi pezsgés, zavarba ejtő gondolat, elcsattanó csók (bár nem vagyok benne biztos, hogy azok között, akiknek drukkoltok... :P).
Ó, és sokkal többet látunk Chesterből, aki még mindig galaktikus sakkpartinak nézi a háborút.


A megjelenési időpontról majd még később írok. AncsaT, a szerkesztőm már kész. Most jön majd a korrektor és a tördelés, meg a nyomdai időpont. Három éve benne van a kiadói tervben, szóval megpróbálják a kollégák mihamarabb kihozni.
Épp most tart a borítószavazás, Krajcz Vivien két izgalmas borítót tervezett :)

Katt a kiadó oldalára:
http://bit.ly/2qAYgnR



10 megjegyzés:

  1. Szia!

    Lesz ebből is kemény kötés, mint a sorozat főbb részeiből? Csak azért, mert a honlapon egyelőre puhában láttam csak...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy jó kérdés, elvileg szokott lenni. Köszi a kérdést, majd rákérdezek :)

      Törlés
    2. Rákérdeztem, de sajnos nem várható kemény belőle.

      Törlés
  2. Visszatért Krajcz Vivien borítót tervezni? Hurrá! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, és el is írtam a nevét... De béna vagyok. Gyorsan javítottam :)

      Törlés
  3. Ha lenne nálam konfetti, akkor örömömben azt dobálnék. Utána meg mérges lennék magamra, mert ítéletnapig porszívózhatnám őket. De jó, hogy nincs konfettim. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ez lelkesítő volt :D
      A konfetti tényleg kemény meló, ennél már csak a csillámpor rosszabb :D

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Csak kérdezném, hogy lesz-e folytatása a Szivárgó sötétség-nek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez a kedvenc sorozatom, mindenképpen lesz folytatása :)

      Törlés