2014. január 27., hétfő

Magyar Könyvek Viadala

Érdekes kezdeményezés indult el a hazai könyvesbloggerektől, pontosabban a Media addict oldalról.
Már megszoktuk, hogy van x zsűri, akiket valaki kinevez, és ők adnak valamilyen díjat (ilyenek a hazai fantasztikus díjak), vagy közönségszavazással dönt pár olvasói csoport (pl. Litera díja, Libri Aranykönyv).
Most a könyvesbloggerek úgy döntöttek, szeretnék kiemelni azokat a magyar szerzőket, borítótervezőket, fordítókat, akiknek a munkáját élvezték, ne vesszenek el a külföldi könyvek dömpingjében. A bloggerek csak az előszűrést végzik, utána az olvasók döntenek.

Az én könyveim is bekerültek több kategóriában: Krajcz Vivien Scar terve a borítók között, a Calderon-2 a szórakoztató könyvek ötösfogatában van, én meg az év írócsajai között csücsülök, igen illusztris társaságban. És mind a két könyvet nevezték az év könyvére is.

Kissé túlreprezentáltnak érzem magam, ennyire jól sajnos nem írok, de gondolom, ez annak a hatása, hogy a könyvek decemberi közepén jelentek meg, és még friss az élmény a bloggerekben.
Nagy megtiszteltetés ebben a mezőnyben lenni, és mulatságos is, mert pár könyv itt áll a polcomon, és olvasásra vár.

Nézzetek el az oldalra, szavazzatok a kedvenceitekre. :) Valami könyveket is nyerhettek, több kiadó felajánlott regényeket.

Szerintem mi már mind nyertünk, mert a cél megvalósul: felhívni a figyelmet arra, hogy a magyar írások között is vannak jók, kedvesek, komolyak, nevettetők. A Viadal Fb oldalán kint volt, hogy épp 12 ezer fölött van a szavazatok száma. Azt hiszem, sikerült megmozgatniuk az embereket.
Jövőre pedig remélem, hogy még több könyvesblogger csatlakozik a Viadalhoz, és még szélesebb olvasóréteg ízlése megjelenik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése