2016. június 1., szerda

Könyvheti megjelenés: Szürke szobák

A Könyvhétre megjelenik a Szivárgó sötétség sorozat 2,5 kötete, a Szürke szobák. :)
A történet úgy született, hogy januárban leálltam a 3. kötet, az Artúr írásával. Már a sorozat elején tudtam, hogy a 2. kötet után lesz egy időbeli ugrás, amikor minden szereplő a saját problémájával van elfoglalva, és nem találkozik a sorsuk. Azonban Scar ez idő alatt is rengeteget változik, hiszen egy börtön nem az a hely, ahol öreg nénikék balalajkáznak. Amikor az Artúros kötetet írtam folyamatosan megálltam, visszatöröltem.
Ezt a kisregényt a sorozat után akartam megírni, de mégis elkezdtem most, és begépeltem a szexvizsga után játszódó órákat, napokat. Scar sorsát követjük nyomon, kedvenc hősünk hozott egy döntést, aminek most viseli a következményeit.
Scar - íróként - egy könnyű szereplő, hiszen fejébe vesz valamit, aztán megy, mint a torpedó. Kicsit agyatlan, kicsit szenvedélyes, de mindenekfelett őszinte. Viszont ez a világ nem tolerálja a hősöket. És van rosszabb dolog is annál, hogy életedet add a hazádért - ha a hazád leselejtez.
A Szürke szobák a végső kilátástalanság helye...



Soha ne add fel!
Scar a szexvizsgán kitartott az elvei mellett. Ám mindennek ára van, cserébe a titkosszolgálat félelmetes börtönébe kerül. A hatalmas csarnokban nincsenek őrök, minden automatizált, de négyszáz keménykötésű rabbal van összezárva. Vajon elég erős a túléléshez?
Rossz döntést hozott? Hol van Isten, amikor olyan közeli a Gonosz?
Vagy pontosan ott van, ahol lennie kell?
Késes, a festett szemű arénaharcos, a börtön öntörvényű magányos farkasa minden lépését figyeli. Miért köt bele Scarba újra és újra? Mi ez a különös kapcsolat kettejük között?
Szivárog a sötétség, de szivárog a világosság is, míg kettejük párharca folyik. Ha minden elveszett, és nincs kiút a reménytelenségből, akkor is elég az emberben lobogó fény?
A kisregény a Szivárgó sötétség 2. kötete, a Lucy után játszódik.


A borítót Németh Balázs tervezte, nagyon köszönöm a gyors és lelkes munkát, illetve Ancsának a szerkesztést. :)
A kisregény 120 oldal, puha borítóval jön ki, országos terjesztésben kapható, és ide kattintva elő lehet rendelni, aki szeretné. :)
Remélem, az olvasása is akkora élmény lesz, mint a megírása volt. :)


2 megjegyzés:

  1. Olyan a novella, mint egy előjáték. Igazán kegyetlen dolog volt ott félbeszakítani a történetet, ahol befejezted.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Késes gondolataiban látjuk a folytatást, ő már sejt valamit, meg Lulu, az elemző is :)

      Törlés