2014. április 28., hétfő

Könyvfesztiválos élmények

Hát, fergeteges meglepetés volt számomra az idei Könyvfeszt. :)
Pénteken elnéztem a Fumax kiadóhoz, mivel ők nem voltak a Millenárison, és beszereztem Dan Wells Nem akarlak megölni kötetét, meg kértem, ajánljanak egy könyvet az öcsémnek a szülinapjára, így egy Tolvajok telével is gazdagabb lettem. :) Nagy megtiszteltetés volt Vladinak dedikálni könyvet, mármint az enyémeket, és jót beszélgettem a benti srácokkal a kiadásról, a hazai és külföldi fantasztikumról. Már akkor gyanakodnom kellett volna, amikor az egyetlen arra tébláboló olvasó szeme felcsillant a nevem hallatán, és mondta, jön másnap aláíratni... :)

Este barátnőnél éjszakáztam, és próbáltam kihirdetni a fanfiction novellapályázat eredményét, de kézrátétellel sikerült kinyírnom Sezi úrnő laptopját, majd később a pendrive is a Mennyország-raktárba került (na, ki tudja, melyik írásomból ered a szó? :)), végül hajnalban a netet is likvidáltam. Néha vannak efféle pillanataim, ilyenkor a kenyérpirítót se merem elővenni.
Nagyon jó írások születtek, mindet élveztem, de még titok a nyertes. Szerdán majd figyeljétek a blogot, és megtudjátok a fejleményeket. :)

Szombaton reggel szemerkélt az eső, gondoltam, békésen megkávézok a dedikálás alatt. Kb. húszan jelezték, hogy jönnek, statisztikai alapon ebből öt úgyse kel fel, a másik öt meg el sem indul esőben. A  Könyvmolyképző standja a bejárat mellett volt, és sokan álltak az előtérben, de nem láttam ismerőst, sem olyat, akinél a könyvem van, így benéztem az Ad Astrához, megcsodáltam a vadiúj regényeket, aztán húsz perccel 11 előtt Norbival visszamentem, és leültem az asztalhoz, hogy aláírjam a Calderon-2 könyvét. Láttam a mozdulatot, ahogy egy rakás ácsorgó ember egyszerre a táskájába nyúl, és fura volt, de nem fogtam fel, az írott betűk megtalálása lekötött, aztán felnéztem, és hűha... :) Innét kezdve összefolyt az élet.
 Nagyon örültem az olvasóknak, és vicces volt, hogy pár bloggert megismerhettem, aki nem is gyanította, hogy olvasom a bejegyzéseit, Jeffi, PuPilla, hisztismanó, Theodora és a többiek... nagyon örültem, hogy találkoztunk. :) Voltak régi ismerősök, akiket csak átröpülő puszik erejéig láttam, mint a galaktikás Tücsi, vagy tubicacézár.
Kriana is eljött, aki zseniálisan jó könyvjelzővel lepett meg, söröskupakból készíti. Nézzetek körül nála, érdemes. Én Calderont és Tainát kaptam, nagy örömömre. :)
Délig tartott volna a dedikálás, és elnézést Júliától, a következő szerzőtől és az olvasóitól, hogy kb. húsz percet csúsztunk, erre szerintem se a kiadó, se én nem számítottunk. Az utolsó könyveket már a kiadó standjánál írtam alá. Köszönöm mindenkinek, hogy eljött, hatalmas élmény volt. :)

Utána Aranymosás tali kezdődött, jókora csúszással, és kb. tucatnyian gyűltünk össze, gyanítom, páran nem találtak meg minket, illetve asszem a mostani írósulis csoportnak sem esett le, hogy anno megbeszéltük, Könyvfeszten lesz a záró talijuk. A nedves fű miatt inkább a második emeletre mentünk, és ott "piknikeztünk" egy szuper padlószőnyegen. Voltak a kiadó szerzői közül, írósuliból, írós előadásról, sőt, még olvasók is. Az utóbbi nagy kincs. :D Főleg az írás került szóba, néha egy kicsit a fordítás, és az új könyvek.
Aztán megjött Anna lányom, aki a közelben volt latin versenyen. (Tiltsd meg egy kamasznak a latint, és következő évben kiharcolja, hogy tanulhassa.) Természetesen első dolga volt, hogy behajtsa rajtam a könyvtartozást (öt ötösért kap egy könyvet, motiváció by bea), így aztán lementünk, hogy Cassandra Clare és más sorozatokat vegyen.

Háromkor átnéztem Moskát Anita könyvéért, a Bábel fiaiért. Egyszerre dedikált Hannával, akinek megjelent az Ólomerdő új kiadása, amiben ritka szép illusztrációk vannak. Nagy örömmel láttam, hogy mennyi ember tolong a stand körül.
Valamikor kávészerző körútra indultam Kemese Fannival. Váltottam pár szót a sci-fisekkel, megnéztem a Galaktikásokat (10 éves a kiadó), meg összefutottam pár Avana taggal, akik a másnapi közgyűlést várták. Később Mayával, a Süsü illusztrátorával csevegtünk, majd beültünk vele és Laura Arkaniannal a Vörös pöttyös klubtalira, ahol Lele Józsi, a Könyvmolyképző ügyvezetője mindenféle játékot játszott az olvasókkal, és csendesen röhögtünk a humorán, meg azon, hogy nem tudtuk kitalálni a megoldásokat, bezzeg Deszy és a bloggerek....

Este pedig jöhetett a pub, és a dumálás. Ahogy láttam, a Millenáris környéke tele volt írókkal, olvasókkal, rengeteg helyre beültek, sok asztalon könyvek hevertek. Deszy és Fummie meséltek a regényekről, a bloggeres munkáról, az illusztrációkról. László Zolinak nagyon örültem, rég láttam, szóba kerültek az írásai, Brandon Hackett és Fantyastic Volumes a disztópiákról gondolkozott hangosan, Fairylona megjött Indiából, ahol dolgozott és szuper dolgokat mesélt, lenyűgözve hallgattam. :)
Hosszú nap volt, hajnali háromkor kerültem ágyba, de nagyon megérte, élveztem minden találkozást! Remélem, Ti is. :)
*
Mások bejegyzései:
 http://hisztismano.blogspot.hu/2014/04/konyvfesztivalon-jartam.html
 http://tubicacezar.blogspot.hu/2014/04/konyvfesztival-2014.html
 http://ittvalahol.blogspot.hu/2014/04/kifesztivaloztam-magam.html
 http://pupillaolvas.blogspot.hu/2014/04/konyvfesztival-2014.html
 http://shanarablog.blogspot.hu/2014/04/elmenybeszamolo-xxi-budapesti.html :)






24 megjegyzés:

  1. Nagyon jó élménybeszámolót írtál; igazán sajnálom, hogy ezúttal nem tudtam ott lenni! :) Na sebaj, majd júniusban bepótolom az elmaradást! ;)
    És a bloggernevek, amelyek felbukkannak ebben a bejegyzésben, különösképp színessé és különlegessé teszik ezt a beszámolót. :) Kétszer is elolvastam, képzeletben átéltem az általad leírtakat! ;)
    Minden jót! :)

    ~Benett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyári Könyvhét is jó lesz, annak mindig másabb a hangulata, a szabadtéri progiknak megvan a maguk varázsa. :)

      Törlés
  2. Szia!
    Nagyom köszönöm, nagyon boldog vagyok, hogy tetszettek a könyvjelzők. :)
    Lehetek pofátlan, és kérhetnék róluk egy képet?
    Annyira utolsó pillanatban készültem el velük, hogy nem volt időm fotózni, a dedikálásnál meg annyira nagy volt a sor, hogy nem akartam ilyesmivel feltartani a többieket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jók lettek. :) Lefotóztam, és majd belekerül a bejegyzésbe is, csak van egy kis technikai gondom. De ezt mindenképp megmutatjuk a világnak. :)

      Törlés
  3. Kérdeztek tőled mindenfélét? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, nem volt rá esélyük... én kérdeztem. :))
      Csak este hagyott ki az agyam egy pillanatra, és kicsúszott a számon az egyik legbrutálisabb spoiler Adalbert kispap kapcsán. Hát, csuklott kettőt az illető blogger. Lassan figyelnem kell rá, hogy mit tudnak az olvasók, és mit tudok én.

      Törlés
    2. Nekem bezzeg nem spoilereztél. :) Mindegy, majd a végén röhögök a markomba, hogy én tudtam, én tudtam! (Vagy nem. Etánál már megtanultam, hogy ne higgyek az elméleteimben...)

      Törlés
    3. Eta mindig megcsavarja a dolgokat. :))

      Törlés
  4. Az előbb egy olyan jó kis kommentet írtam, és persze hogy azonnal elszállt a net, ahogy közzétételt nyomtam... szóóóval, röviden: Én is nagyon örülök, hogy találkoztunk! :)
    Kishitűség volt azt gondolni, hogy csak páran mennek majd dedikáltatni hozzád... azt hiszem én is a sunyin táskájukból Calderont előhalászók közé tartoztam. :D
    Nagyon tetszik, ahogy motiválod a lányod a könyvajándékokkal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is néha elszállnak a dolgok, meg ilyenkor az agyam is. :)
      Örülök, hogy ott voltál, és asszem utólag kapcsoltam, hogy egy nagy P-vel kevesebbet írtam, de legközelebb majd hármat kapsz, hogy helyrebillentsük a világ folyását. :)

      Törlés
    2. Rendben :) Akkor legközelebb hozom a másik könyvet és p-sítünk :)
      Amúgy nem bánom azt se, ha kicsivel van a második :)

      Törlés
  5. De jó, azért ez nagy élmény lehetett, kicsit dumcsizni az olvasókkal.:) meg szekàlni és faggatni őket...meg ellőni az összes poént...:))) jóvanna,csak vicc vót, isteni vagy.:)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Bea :) Köszönjük a dedikálást, a csodaszép könyvjelzőket. Örülök, hogy személyesen is megismertelek. Alig várom, hogy olvashassam a 2. részt Calderon-ról :) Üdv. @mama_gold

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mama_gold, én is nagyon örültem, és szuperül megjegyeztem a neved írását, szóval legközelebb menni fog a kis vonalka. :))

      Törlés
  7. Köszönöm itt is még egyszer a könyvet, a dedikálást és a kedves szavakat (és itt a linkelést)! /egy blogger, aki nem is gyanította, hogy olvasod a bejegyzéseit/
    És tegnap megrendeltem a Scart, már nagyon várom, hogy olvashassam a Calderon második részével együtt! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, hogy találkoztunk, és ha egyszer a jövőben az Apa, randizhatok egy lovaggal? fantasy megjelenik, majd megérted, miért lényeges, hogy van-e h betű a nevedben vagy nincs. :))

      Törlés
  8. Hehe, én tudom, hogy a mennyország-raktár a fürdőkádasból van! Bár a címe nincs meg, így csak fél pont. Kár, hogy nem voltam a pikniken, írókkal piknikezni padlószőnyegen, az tök jó lett volna, meg az is, ha lenne egy dedikáció a Scar példányomban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a fürdőkádasból van, örülök, hogy ismerős volt. :) (Erato antológia: Nyolc négyzetméter a világ)
      Majd legközelebb is szőnyegezünk valahol, szeretettel várlak. :)

      Törlés
  9. tényleg nem kell szabadkoznod a csúszás miatt. mondtam az elején a többieknek, h 15 percet nyugodtan csúszhatunk. addig ki is mentem beszélgetni az olvasóimhoz, amíg nálad volt az asztal.

    VálaszTörlés
  10. Szerintem maradjunk csak a makitránál, Tubica cézár csak Parti Nagynál mutat jól :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is gondolkoztam rajta, hogy melyiket írjam. :))

      Törlés